Regio Noord

De tijd vliegt; het is alweer ruim twee jaar geleden dat de regio Noord tot leven is gekomen! In september 2018 heb ik (Marcel Gaasendam) een oproep gedaan om samen met mij de handschoen op te pakken om deze mooie regio te gaan voorzien van Saab (club) gerelateerde evenementen. Hierbij hebben we als doelstelling om liefhebbers van het automerk Saab bij elkaar te kunnen brengen waarbij verhalen over auto’s, verteld vanuit passie en bevlogenheid gedeeld kunnen worden. Punt van discussie is wellicht nog of we dit vanuit een regionale insteek moeten doen of juist niet. Vanuit de regio Noord proberen we een ontmoetingsplaats te zijn voor Saab liefhebbers in alle soorten en maten, on- en offline en waarbij een ieder welkom is bij de evenementen!

Versterking in de regio

Begin 2019 is de regio Noord uitgebreid waardoor de regio Noord uit drie betrokken leden bestaat;

Nico Smit

Vanuit de oproep van Marcel Gaasendam in Saabberichten om Regio Noord nieuw leven in te blazen, heb ik gereageerd en inmiddels ben ik samen met Marcel en Martin bezig Regio Noord vorm te geven en leuke bijeenkomsten en evenementen op de rit te zetten.
Ik ben getrouwd met Stephanie en wij wonen in Drachten met onze zoon Kaj en dochter Dagmar. Als hobby auto heb ik een 9-3 Viggen Coupe uit 1999 in Lightning Blue. Sinds ik het radiografische model van de Viggen kocht in 2000 wist ik dat een blauwe Viggen een keer mijn Saab zou worden. Deze Viggen is origineel geleverd in Duitsland en in 2011 naar Nederland gekomen. Eerder had ik een 900 Classic Turbo Coupe uit 1986, een 9-3 S LPT vijfdeurs uit 2000 en een 9-5 Aero Station uit 2003. Naast mijn Saab geniet ik van reizen, wijn, whisky en varen. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig adviseur organisatie professionalisering en digitalisering.
Met het team Regio Noord wil ik graag Saab rijders bij elkaar brengen in de noordelijke provincies. Om op een ontspannen manier te genieten van het merk, door samen met andere Saabrijders iets gezelligs te ondernemen, of om bij elkaar te komen om specifieke Saab onderwerpen te bespreken.
Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten bij een van de Saab bijeenkomsten in het noorden

Martin de Ridder

Vanaf begin 2019 heb ik me aangesloten bij Marcel Gaasendam en Nico Smit om samen activiteiten te organiseren voor Regio Noord. Dit omdat er te weinig activiteiten worden georganiseerd in de noordelijke 3 provincies en er wel interesse voor is.
Ik ben getrouwd met Margriet, we hebben 3 kinderen, 2 Franse buldoggen en wonen in Smilde. Sinds 2,5 jaar ben ik in het bezit van een 900 Classic Cabriolet LPT uit 1991. Heb de auto aangeschaft omdat de carrosserie goed hard was. Inmiddels is de motor voorzien van nieuwe lagers, is de auto Dinitrol behandeld en voorzien van een primair-7 set. De 900 Classic heb ik altijd al een geweldige tijdloze auto gevonden. Ik gebruik de auto dan ook als daily driver en geniet dagelijks van de Classic. Een betrouwbare auto met de nodige charmes.
Naast de Saab hobby houd ik van lezen, wandelen en fietsen. Ik hoop dat met de gedreven inzet (die duidelijk aanwezig is) van Marcel en Nico dat we leuke activiteiten voor jullie mogen organiseren, zodat de (niet)leden van de noordelijke 3 provincies kunnen genieten van het mooie merk Saab en andere onderwerpen in het verlengde hiervan. Hoop jullie spoedig te ontmoeten op een van de toekomstige te organiseren activiteiten.

Marcel Gaasendam

In Saabberichten 1 van maart 2018 heb ik mijzelf als redactielid al voorgesteld. Binnen de Saab Club heb ik dus een dubbele rol. Naast redactielid nu ook alweer ruim twee jaar actief binnen de regio Noord samen met Nico en Martin. Het is af en toe flink puzzelen met de beschikbare tijd; voor mijn werk reis ik veel tussen Groningen, Assen en Den Haag Daar komen de activiteiten voor de Saab Club nog bij. Mijn ervaring is dat zolang het leuk is en blijft dit prima te doen is.
Als kleine jongen eind jaren tachtig al verliefd geworden op de Saab 900 Turbo en wist toen al dat als ik later groot was er minimaal een 900 classic voor de deur moest komen te staan. Nu inmiddels een flink aantal jaren verder en ook een flink aantal Saab’s verder, breed geïnteresseerd in (nagenoeg) alles wat Saab te bieden heeft. Op mijn oprit staan meerdere Saab’s van verschillende bouwjaren. Werken vanuit het motto “samen komen we verder” zijn we binnen regio Noord bezig met leuke dingen en kijk ook ik ernaar uit om jullie te ontmoeten op één van de evenementen van de Saab Club of daarbuiten.

Ideeën verzamelen

Als regio hebben we een lijst met ideeën verzameld van waaruit we kunnen werken, maar het liefste horen we graag van jullie welk evenement jullie graag georganiseerd willen hebben! We zijn bereikbaar via het mailadres; regionoord@saabclub.nl

Voor 2021 staat de volgende activiteiten op de planning:

Definitief:

  • zondag 03 oktober 2021; Herfstrit, samen met de Saab Classic Vereniging ( Drents – Fries wold)

Planning:

  • medio juni 2021; Viggen meeting ( landelijk evenement)
  • 03 october 2021: Tourtocht in samenwerking met de Saab Classics Vereniging
  • medio november 2021; regio avond bij een saab specialist
  • Tourtocht van Wassenaar naar Schaap ( toertocht in Friesland)

Regio Noord
Martin de Ridder, Nico Smit, Marcel Gaasendam

Contactgegevens

E-mailadres: regionoord@saabclub.nl
Voor telefoonnummer: zie Saabberichten

Commissieleden

  • Martin de Ridder
  • Nico Smit
  • Marcel Gaasendam

Agenda van de regio

[add_eventon_list show_et_ft_img=”yes” number_of_months=”15″ event_count=”35″ hide_past=”yes” event_type_2=”75″ hide_month_headers=”yes” hide_empty_months=”yes” accord=”yes” ]

Verslagen van de regio

Bekijk alle verslagen