Officiële verkooppunten

Van de nieuwere SAAB modellen blijven ook de onderdelen verkrijgbaar.

De grootste leverancier is natuurlijk Saab Parts AB (later ORIO AB genaamd) dat zelfstandig is gebleven na het faillissement van SAAB en dat nog steeds een succesvolle onderneming is en blijft, temeer omdat men zich ook op de onderdelenmarkt van andere merken is gaan begeven.

ORIO levert via zgn. SAAB Parts Centre’s, oftewel de geautoriseerde Saab specialisten. In de Saabberichten treft u de advertenties van deze specialisten aan. U kunt ook hier kijken voor een (wellicht niet volledig) overzicht. Van de later SAAB-modeljaren bestaat sowieso een overgroot gedeelte uit GM onderdelen, die kan men b.v. ook via Opel dealers krijgen.

Verder zijn er vele aftermarket kanalen bekend. Er zijn tal van bedrijven gespecialiseerd in onderdelen van allerlei merken waaronder ook SAAB.
Veel onderdelen aan SAAB’s zijn universeel, zoals electronica van BOSCH en alle verbruiksonderdelen, zoals remblokken, bougies en uitlaten.

Andere verkooppunten

Dan zijn er nog talrijke webshops die zich min of meer op SAAB hebben gespecialiseerd, we noemen o.a.:

Dit overzicht is lang niet volledig.

Ook zijn er autodemontagebedrijven die veel SAAB onderdelen etc. hebben, b.v. Elferink in Enter en Broekhuis-Auto’s in Albergen (beiden in Overijssel)

Kortom over de onderdelenvoorziening, zeker van de latere modellen, behoeven we ons geen zorgen te maken.